2013. július 3., szerda

WoWs - K/V 04.07.2013

K: Elkészültetek már a repülőgép animációkkal, pl. Grumman TBF ahogy ledobja a torpedót, vagy SB2C bombázás?
V: Igen, van már néhány repülőgép animációnk. De még nem valami menők. Dolgozunk rajta.

K: Nálatok is megvan a "kör repülés" probléma, mint a "Navy Field"-ben, ahol kettő csoport vadászgép -egyik ellenség a másik barát - egy végtelen körben ragadtak, mert egyforma volt a fordulásuk és így nem tudtak egymásra lőni?
V: Nem. Nekünk másfajta repülőgép modellünk van.

K: Hogy lehet, hogy többet tudunk a brit ágról, mint a japánról? A brit ág előbbre van, vagy mi készítjük nektek az ágat akaratlanul?
V: Csak több információt adtam a brit ágról, mint a japánról. Nem, magunk fejlesszük, de a tippjeitek közel esnek a mi elképzeléseinkhez.

K: Mivel azt mondtátok, hogy számíthatunk az "Akitsu Maru"-ra, hogyan tervezitek kiegyensúlyozni? Nem hihetetlenül kicsi, és a gépek még landolni sem tudtak rá?
V: tudom, hogy eredetileg nem tudtak gépek leszállni rá. De 1944-ben (Január) fékező kötélzetet kapott, ez megoldhatja a gondot. Vagy vannak más megoldások is.

K: A repülőgépek teljesen irányíthatóak lesznek? Képesek leszünk kézileg beállítani a magasságukat és,. hogy mikor dobják le a bombát?
V: Nem.

K: Mivel a CA2-D 7es szintű, ez azt jelenti, hogy a CA-2A befér alá  a 6os szintre?
V: Valószínűleg.

K: Átlagban a pályák hány százaléka föld és víz? Nagyon változik pályánként?
V: Tipikusan 80:20. És Nem.

K: Lesznek kicsi és nagy pályák, mint WoT-ban?
V: Igen, a kisebb pályákon kevesebb hajó lesz.

K: Az alacsonyabb szintűek torpedói képesek lesznek sebezni a magasabb szintűeket? Pl., mondjuk azt, hogy egy 5ös szintű egybekerül 8assal v. 9esekkel. Akkor az 5ös szintű csak golyófogó lesz, vagy hozzá tud tenni a csatához? Értem, hogy a páncélzatuk gyengébb, de felderítőnek lenni a vízen kicsit más, mint WoT-ban. Vagy lesz valami kikötés, hogy mik lehetnek a csapatok?
V: A torpedón és a védelmi rendszeren múlik. Ha egy hajónak nincs TDS-e (torpedó védelmi rendszer), akkor bármilyen torpedó sérítheti. De úgy tervezzük, hogy kb. azonos szintű hajók kerülnek a csatákba. ui.: A felderítők a WoWs-ban felderítő repülőgépek, nem hajók.

K: A vízzáró válaszfalak megtudják-e állítani az elárasztódást?
V: Igen.

K: A páncélnál, számíthatunk részletes modellre az alrészeknél, beleértve a vízzáró válaszfalak elhelyezkedését és vastagságát? A játék figyelembe fogja venni a vízzáró falak különböző minőségét? A legjobb az átütetlen, vízzáró ajtók, kábelvezetők, stb. nélküli?
V: Nem, túl komplikált. Már csak azért is, mert nem mindig lehet részletes tervrajzokat találni egy hajóról.

K: A részeket csak a nyílt lyukakon beömlő víz áraszthatja el, vagy átfolyhat egyik elárasztott részlegből a másikba?
V: Egyenlőre csak a nyílt réseken. Később - majd meglátjuk.

K: Azon kívül, hogy rést üt a tengerre a találat, a sérülés (főleg torpedóktól) képes-e a közeli vízzáró falakat is séríteni? Pl. egy torpedó a bal oldalon becsapódik a középső fűtőház környékén (de nem az átjáró vízzáró falak közvetlen közelében), akkor a sokkhatás áthalad-e a válaszfalon ami elválasztja a középső és elülső fűtőházat, valamilyen mértékű elárasztást okozva ezzel?
V: Elméletileg igen.

K: Az elárasztódás elleni szivattyúk automatikusan működnek?
V: Igen.

K: A hajó elsüllyedhet-e a folyamatos vízbeömlés miatt, miközben a találat már régen megtörtént?
V: Úgy tervezzük.

K: Az áradás csökkenti az úszóképesség jelzőt?
V: Igen

K: Kilehet szivattyúzni a vizet azokból a rekeszekből amelyikek nyíltak a tengerre a sérüléstől (a való életben, sok sikert hozzá :S)? Ha igen akkor hogyan? Fogyócikkekkel?
V: Már meg is válaszoltad. Fogyócikkekkel - majd meglátjuk.

K: Kaphatunk egy vázlatos leírást a hajómodell lebontásáról, hogyan működik általánosságban?
V:  Úgy tervezzük, hogy a hajó több elsüllyeszthetetlen részre lesz bontva. Ezek a részek vízzáró válaszfalakkal lesznek elválasztva egymástól. A hajó elvesztéséhez kb. a felének kell vízzel megtelnie. Valahogy így...

K: Készen van a német/brit ág?
V: Nem, fejlesztés alatt vannak.

K: Mi a Graf Zeppelinek szintje jelenleg?
V: 7-8 körül.

K: Hogyan tervezitek egyensúlyozni az olyan hajókat, mint pl. a Nelson (7es szint), amiknek erős ágyúi és páncélozottsága van a többi osztálya beli hajóhoz képest?
V: A Nelson ellenfele pl. Nagato. Elég jó hozzá.

K: Mik a terveitek a különböző felszerelési összeállítások egyensúlyozására? Mindegyik azonosan csábító lesz, vagy lesznek "felsőbbrendű" felszerelések?
V: A különböző felszerelési összeállításoknak különböző szerepük lesz. Pl. Scharnhorst 11" hatékony lesz a cirkálók ellen, míg a Scharnhorst 15" a csatahajók ellen. A részletes egyensúlyozással kapcsolatban - a tesztek eldöntik.

1 megjegyzés: