2014. január 21., kedd

WoWs - Páncél Átütés 2. rész

A részleges átütés a külső felületi robbanásos szilánkolódás miatt vezethet sérüléshez.
Frame_3c_V04_eng_small
Részleges átütés.
A nagy sebességgel haladó tekintélyes tömeggel rendelkező lövedék átütheti a hajót és áthaladhat rajta, utána robban fel egy valamennyi távolságra a hajótól. Ilyen esetben elhanyagolható sérülés keletkezik. Alap helyzetben ez az AP lövedékekre vonatkozik, szóval egy rombolót ilyen típusú lőszerrel megtámadni nem valami ésszerű. A HE lövedékek rengeteg robbanóanyaggal rendelkeznek ami azt jelenti, hogy robbanáskor sokkal nagyobb sérülést okoznak a hajónak. De ezek a lövedékek csak vékony páncél átütésére képesek. Az egyik leghatékonyabb taktika, hogy ezekkel tisztítják meg a fedélzetet a könnyen páncélozott szerkezetektől, beleértve a légvédelmi ütegeket. Sok játékos használja ezt a stratégiát.
Frame_4_V04_eng_small
HE lövedék robbanás.
Abban az esetben, ha a lövedék átüti a páncélzatot, a robbanás a belső elemeket különböző súlyossággal fogja érinteni. A sérülést a becsapódás helye, a hajó belső felépítése és a robbanás nagysága fogja befolyásolni, és általában az ilyen találatok vezetnek végül az érintett hajó teljes megsemmisüléshez. A hajó teljes átütésével járó találat azonban nem zárja ki a hajó fő részeinek direkt sérülését a lövedék által.
Frame_5_V04_eng_small
Belső részlegek eltalálása.
Szerencsés találatok a gépházba vagy az üzemanyagtartályokba fedélzeti tűz kitörésével járnak; a lőszerraktárba történő direkt találatot hamarosan robbanás követ. Szóval a végeredmény változatlan: az ellenség régen várt pusztulása, mialatt rajtunk múlik, hogy mi úton következzen ez be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése